16 Aralık 2010 Perşembe

Erkekler için dilaltı ereksiyon hapı

Erkeklerde sertleşme sorunu için geliştirilen ilaçlarda yeni bir dönem başladı


Almanya. Bayer’in erektil disfonksiyon (ED-sertleşme sorunu) tedavisi için kullanılan, etken maddesi Vardenafil olan ilacın dilaltı kullanılan yeni formu Avrupa’da piyasaya sürüldü.  Dilaltı ilaç, yapılan pazar araştırmaları sonrasında erkeklerin daha kısa sürede etki beklediği yolunda elde edilen veriler doğrultusunda geliştirildi. Ağızda, suya gerek duyulmadan saniyeler içinde eriyen ve 10 dakikada etkisini gösteren yeni ilacın yan etkisi de yok denebilecek kadar. Yeni dilaltı ilacın ambalajı da oldukça farklı. Kredi kartı boyutunda ve siyah renkli incecik bir kutuda bulunan ilacın dikkat çekmemesi hedefleniyor. İlaç her ne kadar turuncu renkte olsa da siyah paketle erkeklerin “kullandığının fark edilmemesi” isteği yerine getirilmiş. Zira yine pazar araştırmalarına göre, ilacı kullanan erkekler bunu partnerinin fark etmemesini istiyor. Ağızda eriyen ilaç, erkeklerin ilacı her yerde, suya ihtiyaç duymaksızın alabilmesine olanak veriyor.
Nice’te düzenlenen Erkek Sağlığı Kongresi’nde bir basın toplantısıyla tanıtılan ilacın yeni formu hakkında bilgi veren uzmanlar, ilacın çok iyi tolere edilebildiğini ve daha önce görülen yan etkilerin görülmediğini bildirdi. Bayer yetkilileri, “Pazar analizleri erkeklerin daha kolay kullanılabilen yani herhangi bir zamanda herhangi bir yerde kolaylıkla alınabilecek bir ilacı tercih ettiklerini ortaya çıkardı. Bu nedenle Vardenafil’in hastanın ağzında eriyerek nane tadı bırakan, ağızda dağılan tablet formülasyonu geliştirildi” dedi. Merkezi Hollanda’da bulunan Andros Erkek Sağlığı Enstitüsü’nün kurucusu olan ve halen başkanlığını yürüten Prof. Dr. Frans Debruyne de ağızda eriyen formülasyonların kullanım kolaylığını ve hastanın tedaviye uyumunu artırdığının bilindiğini söyledi.

Fransa ve İspanya başta olmak üzere Avrupa’da birçok ülkede kullanılmaya başlanacak dilaltı ilacı “güvenli bir seçenek” olarak değerlendiren doktorlar, yeni formun getirdiği faydaları da şöyle özetledi: Dünya genelinde 20-75 yaş aralığındaki tüm erkeklerin yüzde 16′sının (yaklaşık 152 milyon erkek) sertleşme sorunu yaşadığı tahmin ediliyor. 2025 yılına gelindiğinde bu sorunu yaşanan erkek sayısının 322 milyona ulaşacağı öngörülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder